C AT D K	Alliance For Physics E Fall Weekend Work Physics Teacher Institute ( Alabama A & M September 22	kshop – Cohort 3 (PTI) Activity Schedule M University		
Day 1 – Friday, September 22, 2017				
8:00 to 8:15 AM	Welcome/Greetings/Announcements	Mohan Aggarwal, AA&M University and APEX Leadership		
8:15 to 9:15 AM	Activity #1: How is Sound Produced? – Page 9	Jim & Jane Nelson, AAPT/PTRA (1 hour)		
9:15 to 9:30 AM	Activity #2: Investigation of a Flashing Light (D – Page 17	Discussion Only) Jim & Jane Nelson, AAPT/PTRA (1/4 hour)		
9:30 to 10:45 AM	Activity #3: Keep in Time! – Page 23	Jim & Jane Nelson, AAPT/PTRA (1 1/4 hours)		
11:45 to Noon	<b>Gamma Start Activity #4:</b> Speed of Sound Pulse – Page 2	29 Jim & Jane Nelson, AAPT/PTRA (1 1/4 hour)		
Noon to 1:00 PM	In house Working Lunch: Bottle whistling and	In house Working Lunch: Bottle whistling and chiming. Read Appendix B: APEX Content Instruction		
1:00 to 1:15 PM	<b>G</b> Finish Activity #4: Speed of Sound Pulse – Page	e 29 Jim & Jane Nelson, AAPT/PTRA (1/4 hours)		
1:15 to 2:45 PM	Activity #5: Speed of Sound Simulation – Page 3	37 Jim & Jane Nelson, AAPT/PTRA (1 1/2 hours)		
2:45 to 3:45 PM	Activity #6: What does Sound Look Like? – Pag	ge 41 Jim & Jane Nelson, AAPT/PTRA (1 hour)		
3:45 to 5:30 PM	Activity #7: Resonance, Sounds Good to Me – P	Page 53 Jim & Jane Nelson, AAPT/PTRA (1/3/4 hours)		
5:30 to 6:30 PM	<b>Evaluation of Inquiry (Active) Learning Outcom</b>	nes Dennis Sunal (1 hour)		
<ul> <li><u>Day 1 (Total = 9 1/4 hours)</u></li> <li>Action Research = 1 hours</li> <li>Pedagogy &amp; Planning = 0 hour</li> <li>Content PTRA = 8 1/4 hours</li> <li>Technology = 0 hour</li> </ul>				
Version $\rightarrow$ 7:52 PM & 8/27/17 Page 1 of 2				

	YSICS C	Alliance For Physics E Fall Weekend Works Physics Teacher Institute (I Alabama A & M September 22 Day 2 – Saturday, Sep	shop – Cohort 3 PTI) Activity Schedule University -23 2017
8:00 to 9:00 AM		Activity #11: Decibels – Page 85	Jim & Jane Nelson, AAPT/PTRA (1 hour)
9:00 to 9:30 AM		Activity #15: Sound and Vacuum – Page 121	Jim & Jane Nelson, AAPT/PTRA (1/2 hour)
9:30 to 11:00		Student Thinking from Your Class Data.	Jim Minstrell Facet Innovations (1.5 hours)
11:00 to Noon		Activity #9: Beats – Page 73	Jim & Jane Nelson, AAPT/PTRA (1 hour)
Noon to 1:00 PM		In house Working Lunch: Activity #10 Palm Pipes – Page 79	
1:00 to 2:00 PM		Your Potential Instructional Responses to your Students' Thinking.	Jim Minstrell Facet Innovations (1 hour)
2:00 -2:15 PM		Workshop Evaluation (HRI Survey) /Closing Remarks	Mohan Aggarwal, AA&M University, HRI and APEX Leadership
	<ul> <li>Ac</li> <li>Pe</li> <li>PT</li> <li>Te</li> <li><u>Tc</u></li> <li>Ac</li> </ul>	ay 1 (Total = 9 1/4 hours) ction Research = 1 hours edagogy & Planning = 0 hour TRA & Engineering Content = 8 1/4 hours echnology = 0 hour otal for week-end = 14 1/4 hours ction Research = 1 hour edagogy & Planning = 2.5 hours	<ul> <li>Day 2 (Total = 5 hours)</li> <li>Action Research = 0 hour</li> <li>Pedagogy &amp; Planning = 2.5 hours</li> <li>Content PTRA = 2.5 hours</li> <li>Technology = 0 hour</li> <li>PTRA Content = 10 3/4 hours</li> <li>Technology = 0 hours</li> </ul>

Version → 7:52 PM & 8/27/17

Page 2 of 2